Wat gebeurt er met jouw post?

Alle werkzaamheden rondom de verzending van jouw post nemen we bij Business Post Limburg van je over. Het enige dat je hoeft te doen is de post verzamelen in een postbak. Dit wordt opgehaald door de koerier, maar wat gebeurt er daarna? Hoe zorgen onze mensen dat de post zo snel mogelijk op de plek van bestemming aankomt? Collega Adil Mourid legt het uit.

Post ophalen
Van Noord tot Zuid; elke werkdag wordt de post opgehaald bij bedrijven in heel Limburg. Dat gebeurt voornamelijk ’s middags. Deze post wordt verzameld en naar het sorteercentrum van ons hoofdkantoor in Sittard gebracht. Bij Business Post Limburg hebben we zo’n 75 koeriers die zorgen dat alles wordt opgehaald en netjes wordt afgeleverd. Zij rijden veelal een vaste route en kennen onze klanten.

1

2

Grove sortering
Aangekomen op ons hoofdkantoor wordt de post grof gesorteerd in twee stromen: de post met een Limburgse bestemming en alle andere post. Deze post wordt afgeleverd bij andere vestigingen van Business Post in Nederland, of bij partners zoals Post NL.

Tellen, wegen en stempelen
De post die Business Post Limburg zal bezorgen wordt geteld en gewogen. Dit gebeurt zowel handmatig als machinaal. In de machine wordt de post ook gestempeld, dit dient als bewijs dat de betaling geregeld is. Het bedrag is afhankelijk van gewicht en grootte van elk poststuk. Door de stempel kan een poststuk altijd herleid worden naar Business Post Limburg.

3

4

Sortering op postcode
De post die Business Post Limburg zal bezorgen wordt vervolgens gesorteerd op de vier cijfers van de postcode. Net zoals wij postbezorging buiten ons verzorgingsgebied uitbesteden aan onze partners, doen onze partners dat andersom ook. Deze post wordt ’s nachts bij ons aangeleverd en ‘s ochtends gesorteerd en bij de andere post gevoegd. Om 7 uur is het proces van sorteren klaar. De post ligt dan gebundeld te wachten op de postbodes die het gaan bezorgen. De koeriers brengen deze gebundelde post naar de distributiepunten in heel Limburg. Daar staan de postbezorgers klaar om de post te gaan bezorgen.

Postbezorging
Elke postbezorger legt voor vertrek zijn post op volgorde van postcodeletter, waardoor er een logische bezorgroute ontstaat. Oplettendheid is geboden; niemand heeft zin om aan het eind van zijn route nog eens terug te lopen. Rond negen uur gaan de bezorgers op pad. Dat kan met de auto of scooter, maar verreweg de meesten nemen de fiets. In de loop van de middag zit de bezorging erop en is de post netjes aangekomen op de plek van bestemming. Nu is het tijd om de post voor de dag erna weer op te halen.

5

Als postbezorger en koerier heb je een zelfstandige en verantwoordelijke baan met veel vrijheid. Nauwkeurig werken is erg belangrijk. Bij Business Post Limburg kijken we ook naar de verdeling van de werkzaamheden en hoe deze past bij onze mensen. Het proces is zo ingericht dat er afwisseling van taken is. Dat zorgt voor een evenwichtige, motiverende én lerende baan.

 

Wilt u weten wat Business Post Limburg voor uw bedrijf kan betekenen?