Over Business Post Limburg

Wij bezorgen meer dan post. Wij bezorgen mensen een betere toekomst!

Business Post Zuid-Limburg heeft in 2019 de postactiviteiten in Midden- en Noord-Limburg overgenomen. Hieruit is Business Post Limburg ontstaan, het grootste sociaal maatschappelijk postbedrijf van Nederland.

De start van Business Post Limburg ligt in de jaren tachtig van de vorige eeuw.
Gemeenten, semi overheidsinstellingen, zorgverleners en Mkb’ers lieten hun post door MTB verzorgen. Mensen konden op die manier werkervaring opdoen.

In 2014 werd de postafdeling van WSP Parkstad in Parkstad Limburg overgenomen. Later volgde Sittard-Geleen (Vixia) en onlangs Midden-Limburg (Westrom en De Risse) en het noorden van de provincie (WAA en NLW). Hoe meer post hoe efficiënter het bedrijf kan werken. Bij Business Post Limburg werken nu vijfhonderd mensen. Voor het merendeel parttime.

Bij Business Post zorgen wij voor:

Met betrokken medewerkers zetten wij ons iedere dag (maandag t/m vrijdag) in om zakelijke post op een betrouwbare en professionele wijze
op te halen en te bezorgen tegen scherpe tarieven. Maar wij hebben ook een maatschappelijk doel: Bijdragen aan een duurzame en gezonde maatschappij.

Om dit te bereiken investeren wij in onze medewerkers. Wij hebben mensen in dienst met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. We geloven dat
we via werk mensen kunnen ontwikkelen en dat dit een positieve bijdrage levert aan mens én maatschappij. Veel van onze medewerkers volgen een
opleiding en krijgen begeleiding zodat zij sterker in de samenleving staan. Zij zijn gemotiveerd, behulpzaam en trots op onze organisatie.

Sociaal ondernemen

Business Post Limburg voldoet bovengemiddeld aan de landelijke norm op het gebied van sociaal ondernemen. Hiervoor ontvingen wij onlangs het PSO-certificaat 30+ certificaat, PSO-trede 3.

Locaties

Bekijk hier alle locaties:

Klik op een van de locaties voor meer informatie.

Onze Partners

thumb-icon_grey

Als klant van Business Post Limburg profiteert u niet alleen van financiële voordelen, maar doet u ook aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.