Kennisontwikkeling medewerkers

Nieuws

Ontwikkeling medewerkers bezegeld met praktijkverklaring

Om echt waarde toe te kennen aan de persoonlijke groei en ontwikkeling van onze mensen zijn wij gestart met specifieke opleidingstrajecten in de praktijk. Ook wel praktijkleren op maat genoemd. Hiervoor werken we samen met Gilde Opleidingen in Roermond.

Na een zeer succesvolle deelname aan de opleiding Assistent Logistiek, mbo-niveau 1, was het zover: medewerkers Jack Claes en Lodewijk Broun zijn geslaagd! Zij mochten hun praktijkverklaring in ontvangst nemen. Onze mannen bleken prima te scoren in hun beoordelingen en hebben de praktijkverklaring dan ook dik verdiend.

Praktijkverklaringen

Afbeelding: Jack Claes en Lodewijk Broun nemen hun praktijkverklaring in ontvangst

Praktijkverklaring

Bij praktijkleren met een praktijkverklaring volgt een werknemer een afgesproken deel van een mbo-opleiding op de werkvloer. Hij wordt daarbij intensief begeleid door Business Post Limburg. Gilde Opleidingen verstrekt een praktijkverklaring voor de geleerde processen. Doordat een opleiding met praktijkleren op maat wordt opgeknipt in meerdere delen, is het behalen van de praktijkverklaring voor veel mensen een opstap naar een diploma. Een stap die eerder niet haalbaar leek.

De praktijkverklaring is voor veel mensen een opstap naar een diploma. Een stap die eerder niet haalbaar leek”

Samenwerking met Gilde Opleidingen

Tijdens deze eerste opleidingstrajecten die tot stand zijn gekomen in samenwerking met Gilde Opleidingen zijn we gestart met twee ervaren postbezorgers. Samen met hen en de contactpersonen van Gilde is het ons gelukt om de werkprocessen van de praktijkopleiding Logistiek Medewerker te vertalen naar de werkzaamheden van Businesspost. We hopen dit traject de komende tijd met meer medewerkers te doorlopen. Zowel met ervaren medewerkers als met minder ervaren medewerkers.

Voor onze ervaren medewerkers een waardering voor hun goede inzet. Voor nieuwe medewerkers een mooi doel om naartoe te werken. In beide gevallen biedt een praktijkverklaring mogelijkheden om verder te groeien en in te stromen in het reguliere bedrijfsleven.

Inclusieve arbeidsmarkt

Bij Business Post Limburg werken we niet alleen met de blik op vandaag of morgen, maar met het oog op een duurzame toekomst. Een inclusieve arbeidsmarkt waarin iedereen zijn steentje kan bijdragen. Deze opleidingstrajecten maken hier onderdeel van uit.

Meer weten?