Klantcase: GGD Zuid Limburg

GGD Zuid Limburg: “Een betrouwbare partner voor onze postverwerking is erg belangrijk”

De GGD wordt inmiddels door iedereen in verband gebracht met hun activiteiten rond het coronavirus. Maar daarnaast voorziet de geneeskundige gezondheidsdienst in tal van andere belangrijke maatschappelijke taakvelden zoals jeugdgezondheidszorg, openbare geestelijke gezondheidszorg, seksuele gezondheid, kennis en innovatie en ambulance zorg. Om ervoor te zorgen de organisatie zich hierop goed kan focussen werkt GGD Zuid Limburg samen met partners die facilitaire ondersteuning bieden. Een van die partners is Business Post Limburg. “Doordat Business Post Limburg ons ontzorgt, zowel met interne als externe postverwerking, kunnen we ons binnen de organisatie beter focussen op onze kerntaken” legt unithoofd facilities Ger Seetsen uit.

Het belang van betrouwbare postverwerking

Op jaarbasis verstuurt GGD Zuid Limburg gemiddeld tweehonderdduizend brieven. Deze bevatten onder andere persoonlijke informatie zoals afspraken, uitslagen of informatie over ambulanceritten. “Een betrouwbare partner voor onze postverwerking is daarom erg belangrijk” vertelt Ger. De GGD werkt inmiddels zo’n tien jaar samen met Business Post Limburg. “Onze uitgaande post hoeven wij niet te sorteren, bestempelen of frankeren, dat neemt ons veel werk uit handen. De post wordt meegegeven en ik weet dat het wordt geregeld.”

Detachering via Business Post Limburg

Een flinke uitbreiding naar maar liefst tweeëndertig locaties in de afgelopen jaren vroeg om een andere aanpak van postverwerking. “Gelukkig is Business Post Limburg flexibel en dachten zij met ons mee” geeft Ger aan. Door het stijgende aantal locaties nam ook de interne post toe. “We hebben de 24-uurs postbezorging en de haal- en brengservice dan ook uitgebreid met een detachering van een medewerker. Sinds dit jaar hebben wij een collegae van Business Post in dienst die we hebben opgeleid tot volwaardig bode en huismeester.” Het dagelijks bezorgen en ophalen van post en materialen op alle locaties vallen onder zijn verantwoordelijkheid.

Maatschappelijk verantwoord

Niet alleen met betrekking tot dienstverlening, maar ook met betrekking tot bedrijfsvoering vervult de GGD een belangrijke maatschappelijke rol. “Wij werken zoveel mogelijk samen met regionale partijen en in functies waar mogelijk, worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet” vertelt Ger. Dit sluit nauw aan bij Business Post Limburg als grootste sociaal maatschappelijk postbedrijf van Nederland.

Post is en blijft belangrijk

Hoewel veel mensen hun zaken steeds makkelijker digitaal regelen is er nog steeds behoefte aan reguliere post. Men vindt het fijn om belangrijke informatie per post te ontvangen. In een maatschappelijke organisatie heb je te maken met mensen uit alle lagen van de samenleving zoals ouderen, mensen uit minder bedeelde wijken en mensen in asielzoekerscentra. “Het versturen van informatie per post is en blijft voor ons belangrijk” lacht Ger.

 

 

Wilt u weten wat Business Post Limburg voor uw bedrijf kan betekenen?