Aandacht voor mensen

Nieuws

Bij Business Post Limburg besteden we meer aandacht aan het begeleiden van onze medewerkers dan bij andere bedrijven. Wij hebben nét dat beetje extra aandacht en bieden de ondersteuning die onze mensen nodig hebben. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat door een goede begeleiding op de werkvloer, mensen zich kunnen ontwikkelen en dit een positieve bijdrage levert aan henzelf en aan onze maatschappij.

Iedereen heeft zijn eigen verhaal, begeleiding is daarom maatwerk.”

Klaarstaan voor het team

François Dewaide is zo iemand die altijd klaarstaat voor zijn team. Die een praatje maakt, een luisterend oor biedt en helpt waar hij kan. Als teamleider is François verantwoordelijk voor de planning van het logistieke gedeelte bij Business Post Limburg. Ook is hij verantwoordelijk voor de postbezorging in de Westelijke Mijnstreek en een stukje Midden-Limburg.

Weten wat er speelt

Wie denkt dat François zich alleen daarmee bezighoudt heeft het mis. Hij springt bij waar nodig en helpt uit op de werkvloer als daar behoefte aan is. Hierdoor staat hij tussen de mensen. “Mensen kennen en weten wat er speelt op het werk, maar ook in hun privésituatie is belangrijk als je iemand goed wilt begeleiden,” weet François als geen ander, “je kunt dan beter signaleren waar diegene behoefte aan heeft.”

Maatschappelijk en commercieel

Bij Business Post Limburg werken mensen die afkomstig zijn uit SW-bedrijven. Van oudsher is er veel aandacht voor de medewerkers. Tegenwoordig liggen het commerciële en maatschappelijke aspect echter veel dichter bij elkaar dan vroeger. Laveren tussen beiden kan soms best lastig zijn, maar uiteindelijk heeft de maatschappelijke kant de overhand. Want als mensen niet goed functioneren, dan kan het werk niet goed worden uitgevoerd.

Begeleiding is maatwerk

“Iedereen heeft zijn eigen verhaal,” vertelt François “begeleiding is daarom maatwerk. Wij werken anders dan de meeste bedrijven; er wordt niet zozeer gekeken naar wat iemand niet kan, maar naar wat er wel kan. Stel iemand kan niet tillen, dan kijken we hoe we dat mogelijk kunnen maken. We bieden diegene ondersteuning door middel van een karretje. Dit is een eenvoudig voorbeeld, maar het gaat veel verder dan dat.”

Stimuleren van ontwikkeling

We faciliteren en voorzien mensen van zaken die nodig zijn om het werk plezierig en gemakkelijk te maken. Ook stimuleren we hen om zich verder te ontwikkelen zodat zij sterker in de samenleving staan. Soms gaat het om hele kleine dingen, zoals het helpen bij het maken van een vaccinatie afspraak. “Medewerkers die geen computer hebben en weinig of geen sociale contacten, zijn afhankelijk van ons. Collega’s een handvat bieden en hen helpen, daar ligt mijn hart”, vertelt François openhartig.

Teamwerk

François doet dit werk niet alleen. Hij werkt nauw samen met de voorwerkers in zijn team, het management en de overige rayonleiders. “Het faciliterende en zorgzame zit ingebakken in onze organisatie. We hebben een prettig team en daar ben ik trots op!”

Organisaties die met Business Post Limburg samenwerken maken niet alleen gebruik van onze dienstverlening, maar doen ook aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Weten wat wij voor u kunnen betekenen?